10 грудня до Всесвітнього дня футболу в одеському Музеї футболу відбулось вручення Сертифікатів вчителям фізичної культури закладів загальної середньої освіти міста.

Курси навчання за Програмою Д-диплом УАФ (модуль “Футбол”) було організовано спільними зусиллями – Одеською обласною футбольною асоціацією (ООФА) та Одеською академією неперервної освіти (ОАНО), в рамках Договору щодо розвитку шкільного футболу між Міністерством освіти і науки України та Українською асоціацією футболу.

Нагадаємо також, що в жовтні цього року, між ООФА та Одеською міської радою було підписано Меморандум про співпрацю. Головна мета – розвиток шкільного футболу та проведення міських футбольних змагань серед закладів загальної середньої освіти – “Одеська шкільна футбольна ліга”. Вже було проведено одноденний турнір “Кубок Відкриття ОШФЛ” на стадіоні “Спартак”.

ООФА додатково взяла на себе зобов’язання провести безкоштовні курси навчання за методикою викладання футболу для вчителів фізкультури, які будуть залучені до реалізації цього проекту.

Заступник Одеського міського голови Павло Вугельман відвідав заняття вчителів

Протягом листопаду фахівцями ООФА було проведено заняття з двома групами одеських вчителів. Курс завершувався складанням підсумкового тесту. Учителі успішно впоралися зі всіма завданнями! А кращі отримали підручники “Фізичне виховання учнів 1-11 класів у процесі занять футболом” (авт. Євген Столітенко) від УАФ та ООФА.

Окрім збільшення знань про футбол, кожен вчитель фізичної культури отримав Сертифікат ОАНО та має право на отримання тренерського диплому початкового рівня від Української асоціації футболу – Д-диплому УАФ.

Вручали Сертифікати ОАНО легендарний Віктор Зубков та представниця ОАНО Світлана Онищук.

Одеська обласна футбольна асоціація висловлює подяку за добру та продуктивну співпрацю ректору Комунального закладу вищої освіти “Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради” Любові Задорожній!

Вітаємо вчителів із завершенням навчання та отриманням Сертифікатів!

1