Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко прокоментував підсумки фінального матчу Кубку України-2019/2020, в якому «Динамо» перемогло «Ворсклу» в серії пенальті.

— Мені сподобалася безкомпромісна боротьба на полі, чудовий арбітраж від Катерини Монзуль та загалом робота бригади рефері-жінок, які вперше в історії працювали на фінальному матчі, — поділився враженнями Андрій Павелко. — Робота цих арбітрів на обох півфіналах та фіналі стала родзинкою цього кубкового розіграшу. Команди продемонстрували хороший футбол, а для глядачів серія пенальті — додаткова можливість повболівати за своїх улюбленців. Хочу привітати гравців, тренерів та вболівальників київського «Динамо» з перемогою в національному Кубку.

— Фінал ще раз підтвердив особливість саме кубкового турніру. Обидві команди були близькі до перемоги і в ігровий час, і в серії 11-метрових…

— Так, але сьогодні не вистачало глядачів на трибунах, хоча фінальні матчі — це особлива подія для вболівальників. Але ми спробували зробити учасникам поєдинку сюрприз, включивши інтершум, який створював для них звичну атмосферу. Футболісти чули скандування своїх прихильників, і, сподіваюся, це стало для них приємною несподіванкою.

До речі, зараз ми рухаємося до того, щоб разом із МОЗ прийти до рішення, яке дозволить повернути глядачів на трибуни, спочатку — хоча б 25 відсотків від кількості місць. Сподіваюся, найближчим часом ми приємно здивуємо вболівальників таким рішенням. Це стане черговим кроком на шляху до повернення до звичного футбольного життя.

З сайту УАФ.

1