Сьогодні в Будинку футболу відбулася робоча нарада за участі представників Прем’єр-ліги, клубів УПЛ та Української асоціації футболу.

Учасники зустрічі обговорили низку актуальних питань щодо відновлення тренувального процесу в клубах та варіантів відновлення змагань. Українську асоціацію футболу на нараді представляли перший віце-президент Олег Протасов та директор юридичного департаменту Ігор Грищенко.

«Відповідно до першого етапу пом’якшення урядом України карантину клуби вже відновили тренування починаючи з 11 травня. Саме про це, а також про можливості для поступового відновлення змагального процесу йшлося під час зустрічі. Проведення матчів можливе на наступному етапі пом’якшення карантину.

Ми проінформували клуби УПЛ про те, що УАФ звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з проханням розробки медичного протоколу для повернення до змагань. Також обговорили питання обов’язковості проведення тестувань футболістів і представників команд перед змаганнями, джерела фінансування й логістику проведення таких тестувань.

Також є питання щодо кількості осіб, яких можна буде залучати до організації й проведення матчів без глядачів. УАФ просить МОЗ збільшити кількість у такому випадку з 50-ти до 200 осіб. Це гравці, представники команд, правоохоронці, медики, телетранслятори, технічні працівники тощо», — розповів після завершення зустрічі Ігор Грищенко.

«Під час зустрічі у процесі конструктивного спілкування представники клубів погодилися не поновлювати змагання в чемпіонаті України серед команд U-21 та U-19. Також ми отримали підтвердження від клубів щодо бажання поновити чемпіонат 30 травня, а матчі останнього, 32-го туру провести 19 липня. До визначення остаточної дати фіналу Кубку України та дати матчів плей-офф чемпіонату під час наради вирішили повернутися пізніше. Усі ці пропозиції будуть офіційно оформлені й потім надані для затвердження Виконкомом УАФ», — сказав після зустрічі виконавчий директор УПЛ Євген Дикий.

З сайту УАФ.

1