В Одесі у музеї футболу відбувся один з модулів проекту Національного олімпійського комітету #OlympicLab, який проходить за партнерської підтримки компанії «Coca Cola».

В рамках модулю відбулася зустріч юних футболістів ФК «Атлетик», молодшому з яких виповнилося 6 років, з ветеранами «Чорноморця» – футболістами, які кували славу одеського клубу: бронзовими призерами чемпіонату СРСР 1974 року Олександром Дегтяревим, Віктором Зубковим, а також учасником двох чемпіонатів світу Валерієм Поркуяном. Про суддівство юним футболістам розповів відомий арбітр, президент Асоціації міні-футболу Одеської області Володимир Копяк.

Відкрив зустріч голова відділення НОК України в Одеській області Микола МІЛЬЧЕВ, який привітав Володимира Івановича з недавнім 70-річчям. Крім олімпійських подарунків, подяка НОК України – за багаторічне служіння спорту.

Ветерани розповіли про свої досягнення у футболі, про особливості гри в окремих амплуа, а також акцентували увагу юних футболістів на якостях, завдяки яким можна досягти успіхів у великому спорті.

Віктор ЗУБКОВ, бронзовий призер чемпіонату СРСР 1974 року:

– Футбол – це соціальне явище і те, що сьогодні відбулося – це гарний виховний момент. Футбол – це чарівний вид спорту: він не має обмежень – ані вікових, ані національних. Цей вид спорту гармонійно розвиває людину – і в фізичному, і технічному, і в інтелектуальному відношеннях. Гравець у футболі належить колективу, адже футбол – це колективна гра. Наші талановиті, тому що вони грають у футбол.

Те, що зараз відбулося, це свято, адже чужих дітей не буває. Тут вони відволікаються від негативу, який є в житті. В обстановці цього музею, якій немає аналогів, вони отримують неабиякий заряд. Діти одягнулися в однакові футболки – вони в однаковій формі як єдиний колектив, отримали гарні подарунки. Чудовий захід.

Владислав ЯКУБОВСЬКИЙ, юний футболіст:

– Головне, що почерпнув із зустрічі з ветеранами «Чорноморця», що треба постійно тренуватися та ніколи не здаватися. А крім того, треба вчитися, адже кар’єра футболіста не вічна – тож треба мати освіту.

Юрій СОН, юний футболіст:

– Було дуже цікаво побувати в цьому музеї футболу, а також послухати знаменитих футболістів. Я дізнався чимало нового для себе, наприклад, для того, щоб досягнути успіху, завзято працювати на тренуваннях.

За підсумками заходу ветерани і юні футболісти отримали подарунки від відділення НОК України в Одеській області.

Цей модуль проекту Національного олімпійського комітету #OlympicLab пройшов за сприянням Одеської обласної Федерації футболу.

Прес-служба відділення НОК України в Одеській області

1